KASTAMONU / ÇATALZEYTİN - Yunus Emre İlkokulu

Mrt

Meet and Read eTwinning projemiz kapsamına İlçe Kütüphanemizle  işbirliği protokolü imzalanmıştır.İlçe Kütüphanemiz öğrencilerimizin proje kitaplarını edinmelerine katkı sağlamıştır.

Mrt

●     Çatalzeytin ilçemizde sinema kültürünün yaygınlaştırılması,

●     Çatalzeytin ilçesinin tarihi, kültürel ve sosyolojik zenginliklerinin kapsamlı tanıtılmasına katkıda bulunulması,

●     Öğrencilerin kendini ifade etme, rol yapma, dil becerilerini kullanma yeteneklerini geliştirme ihtiyacı,

●     Sinema konusunda yeteneği olan öğrencilerin erken yaşta tespiti ve kariyerinin yeteneğine göre yönlendirilmesi,

●     Çatalzeytin ilçesinin tanıtımına katkıda bulunmak,

●     Öğrencilerin Sosyal Medya Bağımlığı hakkında yeterince bilgi sahibi olmaması,

●     Öğrencilerin Enerji tasarrufu, yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm hakkında yeterince bilgi sahibi olmaması,

Amaçlarıyla gerçekleştirilen projemizde ödüller sahipleriyle buluştu.

Mrt

Okulumuzda yürütülen 'Let My Culture Blend With Your Culture', 'Meet And Read', 'Let's Look At The Sky' ve 'Zero Waste Workshop' adlı eTwinning projeleri öğrencilerimiz tarafından İlçe Miili Eğitim Müdürü Enis Kırıştı'ya sunulmuştur.

Mrt

Sıfır atık projesi kapsamında veli, öğrenci veöğretmen işbirliğiyle atık toplama kampanyası yapılmıştır.

Mrt

Let's Look At The Sky Projesi kapsamında üç sınıfımızın öğrenci ve öğretmenleri birlikte bulutları gözlemleyerek projeye destek sağlamaktadırlar

Mrt

TAZOF önderliğinde düzenlenen Kastamonu Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında okuluz 4-B Sınıfı öğrencilerinden Emir K.Mangala oyununda il 1.'si ile okulumuz 4-B sınıfı öğrencilerinden Rabia D. Küre oyununda il 3.'sü olmuştur.Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Okulumuzda SAFER İNTERNET DAY etkinlikleri yapıldı

Ock

Atık miktarını en aza indirmek,küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla öğrencilere özgürce çalışabilecekleri ve tamamen atık malzemelerden oluşan bir atölye kurulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.

Ock

Bireylerin farklı meslekleri tanımaları, kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri, mesleklere hazırlanmaları ve mesleki yönde gelişebilmeleri amacı ile özel eğitim öğrencilerimizin farklı alanlardaki meslekleri yerinde görebilmeleri için kurum ziyaretlerine gidilerek meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır.

Ock

Öğrencilerin fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje veli okul işbirliğini güçlendirmek amacıyla velilerin de sürece dahil edilmesi şeklinde planlanmıştır.Velilerimiz öğrencilerimizle birlikte turnuvaya katılarak hem yeni bir oyunu birlikte öğrenecekler hemde veli-okul-öğrenci ilişkisinin güçlenmesine katkı sağlanacaktır.

'Meslekleri Geziyorum' Projemiz Başladı

•        Özel Eğitim öğrencilerinin mesleklerle ilgili bilgilerinin genellenmesi.
  •        Özel Eğitim öğrencilerinin meslekleri yerinde görmesi ve tanıması.
  •        Özel Eğitim öğrencilerinin sosyal becerilerinin geliştirilmesi.
  •        Özel Eğitim öğrencilerinin ileriki yaşamlarında her kurumda %3 engelli kontenjanıyla çalışabilecekleri iş kollarını gözlemlemek amacıyla planlanan projemiz başlamıştır.

Ara

Tutum yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Bu etkinlikler sayesinde yerli üretimin önemi anlatılır. İnsanların tutumlu olması amaçlanır.Okulumuzda da çocuklarımıza bu bilinci aşılamak için çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Ara

Yunus Emre İlkokulu 3/A sınıfı öğretmenleri Özden ÇAKIR ERDOĞAN yürütücülüğünde eTwinning projesinde  kurucu olarak çalışmaya başladı.

Projemizde 1 Romanya, 6 Türk ortak bulunmaktadır. Kurucu ortağımız Romanya’dır. Projemiz onaylanma aşamasını tamamlamıştır.

Projemizde bulut gözlemleri yaparak çocukların bulutların isimlerini öğrenmeleri, bulutların şekillerinin ne anlama geldiğini yaparak yaşayarak,eğlenerek, bilimsel temellere dayalı olarak keşfetmelerini sağlamayı amaçlamaktayız.

Proje etkinlikleri Aralık ayında başlayıp Mayıs ayında son bulacaktır.

Kas

Yunus Emre İlkokulu 4/A sınıfı olarak  eTwinning projesinde  kurucu olarak çalışmaya başladık.

Projemizde 1 Portekiz, 1 Tunus olmak üzere iki yabancı 6 Türk ortak bulunmaktadır. Kurucu ortağımız Portekiz’dir. Projemiz onaylanma aşamasını tamamlamıştır.

Projemizde kendi kültürümüzü tanıtmayı , farklı kültürler hakkında bilgi edinmeyi ve farklı kültürlere saygı duyup global dünyanın  bir parçası olduğumuzu farketmeyi amaçlamaktayız.

Proje etkinlikleri ocak ayında başlayıp mayıs ayında son bulacaktır.

Kas

Yunus Emre İlkokulu 3-B sınıfı olarak , Sıfır Atık Atölyesi e-Twinning  projesinde kurucu olarak çalışmalara başladık.

Projemizde 2 Yunanistan 1 Romanya olmak üzere 3 yabancı,8 de Türk ortak bulunmaktadır.Kurucu ortağımız Romanya'dır. Ortağımız Lacramioara Zeicanu, "Ştefan D. Luchian" Okulu ile proje yazma ve onay aşamalarını tamamlamış bulunmaktayız.

Proje ile iklim değişikliği ve etkilerine dikkat çekmeyi,tüketim toplumundan üretim toplumuna dönüşmeyi,okulu geri dönüşüm ve inovasyon merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz.Öğrencilerimize özgürce çalışacabilecekleri ,yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri,tamamen atık materyallerden oluşan bir atölye kurarak çalışmalarımıza başlamayı planlıyoruz.

13 Kasım tarihinde başlayan projemiz, Haziran ayında  düzenlenecek sergi ile son bulacaktır.